6.2.2014

Kevätkö se jo tulloo?

Ihanan lauhaa keliä pidellyt, koirat tarkenee ja Upillakin on pihalla aivan huippua. Joka aamu on saatu tehtyä pidempi puolentunnin hihnalenkkikin.

Maanantaina töiden jälkeen saatiin vieraaksi kääpiöpinseri Diivan emäntä Jutta. Koirat ottivat ilon irti ja Upikin rentoutui pusuttelemaan kovastikkin ja leikkimään vetoleikkiä vieraan kanssa.



Tauno vei hempeilyn ihan uudelle levelille, haleja ja pusuja.


Upikin meni häntä viuhuen pusuttelemaan, kun hetken katsoi mallia muista.


Illalla suunnattiin sitten vielä metsälenkille pimeään metsään. Upi sai Taunon pentuaikojen valjaat päällensä ja oman ledivalon killumaan valjaisiin. Innokkaasti pikkumies piiperteli pimeällä metsätiellä ja soramontulla.

Tiistaina töiden jälkeen Upi pääsi (tai joutui omasta mielestään) lenkille ilman lauman tukea.  Lenkkeiltiin puolituntinen ihan kahdestaan. Upi kävelee ja tarkkailee ympäristöään, mutta samanalaista reippaus ei vielä ole kuin lauman kanssa liikkuessa.
Isäntä lenkitti tällävälin aikuiset pienen päivälenkin verran ja muuten päivän touhut olivat sitten kodinhoidollisia, eli koirilla vähän lepoa. Ennen nukkumaanmenoa vielä riehutusta koirille takapihalla, sisätreenit ja tietenkin iltakävely.
Upi treenasi kapulan katsomista (katsomisesta saa palkkaa, kun ei sitä suuhun vielä oo kiva ottaa), paikkaa, perusasentoa sekä istu-maahan-seiso vaihtelua.

Kapula on kiva juttu!



Maahan meno on vielä vähän vaikia, mutta onnistuu kuitenkin kun en odota pikkumieheltä liikoja.

Tauno pääsi treenaamaan taas kapulan nostamista mikä sujuu jo todella mukavasti. Tehtiin myös jääviä vaihdellen liikkeestä istu, liikkeestä seiso ja liikkeestä maahan. Ensin peruutin ja käskytin, mutta päätin kokeilla sitten ihan koira vierellä kulkien ja niin se vaan teki jäävän liikkeen oikein ilman valumista. Oi kun se toimisi noin hallissa/kentälläkin!



Taunoa rupes kutittamaan kesken treenin =D


Lisäksi otin pari paikkamakuuta olohuoneessa. Ärsykkeenä kipittelin itse ympäri asuntoa, menin koiran ohi jne ja hyvin se pysyi. Menin myös viereen ja nostin koiran perusasentoon eikä mitään minun väistämistä enää ollut havaittavissa. Välistähän Tauno teki niin, että kun tulin siihen sen viereen se väisti (lienenkö liian monta kertaa polkaissut tassulle). Mahtava iltatreeni siis kaikenkaikkiaan. Hilmaakin pitäisi vähän aivojumpata, mutta namien kanssa on hankalaa, kun vähärasvaisia nameja vähän vaikea kehitellä. HauHau:n tonnikalapalat ovat olleet kaupasta pikään lopussa, niitä varmaan neitin voisi syödä nameina.


Keskiviikkona minun työpäivä venyi vähän tavallista pidemmäksi iltapäivästa ja sen jälkeen piti siivota. Hilman ja Taunon oli tarkoitus päästä hierontaankin, mutta hierojan sairastumisesta johtuen jäi hieronnat väliin. Siivottiin sitten oikein juurtajaksaen. Koirien kanssa käpyteltiin hihnoissa tunnin lenkki aamu-ja iltasellaisten lisäksi. Laiska pävä siis koirille, itselle ei niinkään.

Torstaina Upi pääsi taas privaattilenkille ja kertakerralta meno on reippaampaan.
 Taunon kanssa käytiin hallitokossa ja en tiedä mikä tota jätkää vaivasi, mutta aikalailla epäonnistuneet treenit kaikenkaikkiaan. Muutama hyvä paikallaanmakuu ja huippu luoksetulo loppuun, mut muuten näytti ajatuksen olevan jossain muualla. Ei sillä, en ehkä itsekkään ollut parhaassa vireessä. Kapulan nostamista koetettiin halli olosuhteissa, mutta ei oikein sekään ottanut onnistuakseen, eli jatkamme vielä homman vahvistamista ilman häiriöitä. Treenin jälkeen vajaan puolentunnin lenkki.
Taunon ja minun ollessa treeneissä Hilma ja Upi olivat käyneet isännän kanssa kävelyllä ja leikkineet kovasti. 
 Iltasella vielä vähän treeniä Upille.
Pöydällä seisoskelua ja hampaiden vilkuilua. Minäkin pääsin ekaa kertaa pois kuvasta, mutta sitten jäi tuo korva pois....piru. Mutta nooh, nätti pikkumies omaan silmään.


Vähän painia välissä.


Ja sitten Upille istu, seiso, maahan vaihtelua.


Uudella erittäin söpöllä patukalla palkkaleikkiä.



Ja perusasentoa sekä lopuksi vielä muutama toisto kosketusalustaa.



Hilmakin duunaili ihan pikkuisen osaamisen mukaan eli lähinnä maahanmenoja sekä perusasentoa.




Taunolle piti testata et osaako se enää edes kotona ja luojankiitos, kyllä se osasi. Voin näyttää kuvia ensiviikon treeneissä, et kyl se kotona oikeesti osaa.



1 kommentti: