30.12.2013

Menoa ja meininkiä

Alkuun muutama kuva sunnuntai illan iltavilleistä. Taunon ja Hilmankin sai Upi houkuteltua mukaan riehumaan, vaikka kotona ei normaalisti kyllä kauheasti riekuta.






Maanantai aamuna heräsin jo ajoissa väsyttämään Upia, koska edessä oli kova koitos jäädä yksin työpäivän ajaksi. Myöhästin itse töihin menoa tunnilla mennen sinne vasta yhdeksäksi. Aamulla leikittiin, takapihailtiin, hihnakäpyteltiin ja vielä kerran leikittiin. Upi alkoi lähempänä yhdeksää jo sopivasti hyytyä, joten tyrkkäsin jokaiselle koiralle kongin nenäneteen ja häivyin vaihvihkaa duunien pariin. Vähän jännitti, että miten Upi isojen kanssa samassa tilassa pärjää, mutta kaikki näytti sujuneen vallan mallikkaasti. Kongista Upi oli aivan liekeissä, näytti et nielaisee koko kumikuulan kokonaisena.
Isäntä kävi sitten ruokatunnilla koiria moikkaamssa ja pissattamassa, rauha maassa. Upia oli kovasti leikityttänyt ja kotiinjäämis palkkioksi saatu kanafile taas upposi kuin häkä.
Minä en kuullut kotiutuessani eikä isäntä ruokatunnille tullessa yhtään vinkunaa tai ulinaa. Onhan Upi varmaan äännellyt, mutta osannut sen myös onneksi lopettaa. Vähän väsyneemmän oloinen Upi tänään on ollut eli siitäkin voisi päätellä, että yksinolo vähän jännittänyt.


 Tästä on hyvä jatkaa yksinoloja, huomenna tätä lajia olisi luvassa vain muutama tunti, kun minä pääsen töistä jo klo 13.00.

Töiden jälkeen touhuiltiin kotona, Upi vetäisi välipalan pakastimen päällä. Yksi korkeanpaikan kammoa poteva koira riittää, kiitos. Sitten suoritettiin Upin ensimmäinen kynsien leikkuu, sujui todella hyvin, odotin jotain paljon pahempaa.
 Iltasella käytiin Upin kanssa kahdestaan autoajelulla ja kävelyllä vähän vilkkaammissa maisemissa. Auton takakontissa ei ollut Upista kivaa yksinään ja lenkilläkin meinasi vähän jänskättää. Vilkkan lähikaupan parkkipaikkaa katseltiin. Kolme pientä kierrosta tehtiin aina lähikaupan ohi kulkien ja kolmannella kierroksella suoritus oli verrattaen parempi kuin ensimmäisellä. Selkeästi Upin kanssa pitää panostaa tuohon ilman lauman turvaa liikkumiseen ja touhuamiseen. Tauno saa tietysti myös rennolla ja rohkealla esimerkkillään lähteä Upia neuvomaan mm. ensimmäiselle kaupunkikeikalle, kuhan sinne asti ehditään.
Upin ja minun kahdenkeskisellä reissulla käytiin myös paketteja hakemassa.
Ensimmäimäisestä paketista paljastui Hurtan uudet heijastinhihnat koko poppoolle.

Ja toisesta lopultakin se trimmauspöytä näyttelyharjoituksia ja kuvaamista varten. Taunoa en opettanut kunnolla pöydälle ja tänäkin päivänä se luuhottaa pöydällä, vaikka muuten ryhdikäs onkin. Näyttelytreeneissä kävin Taunonkin kanssa, mutta treeneissä ei koskaan ollut pöytää, muut koirat kun olivat isoja. Jos Upin kanssa päästäisi näytelmiä kiertämään niin eipähän tarvitse ainakaan sitä harmitella, ettei tullut treenattua.

Poseeraamista ja malttia on vielä harjoiteltava paljon. Upin ahneus toki helpottaa motivointia, mutta namin kanssa herra meinaa nostaa kierrosta vähän liiaksikin.
Päivän paras pose, eli ei voida tuloksia kamalasti kehuskella.


 Ja loput 60 kuvaa olivat sitten julkaisukelvottomia.

Iltalenkille isäntä lähti sitten Hilman & Taunon kanssa kahdestaan, vähän pidemmälle sellaiselle. Liikunnat jäivät muilta osin tänään vähän vähemmälle, kun joskus on tämä sikolättikin kotikin siivottava.
Hilman ja Taunon lenkin aikana otettiin Upin kanssa vielä pari seisomisharjoitusta ilman kameran (minulle) tuomia paineita. Sitten treenattiin istumista (sujuu, tarjoaa), sivulle tuloa (toki vaan varovasti leikin varjolla ja ilman käskyjä) sekä esittelin Upille Siinan meille tekemän mininoutokapulan.
 Upi otti kapulan suuhun maasta, kun laitoin kapulan jonkinmatkan päähän itsestäni maahan ja myös piti kapulaa suussa jonkinaikaa. Siinä vaiheessa kun naskalit alkoivat jauhaa kapulaa otin sen pois ja kehuin kovasti. Liekkö menny ihan mehtään, tokon asiantuntijat hoi? Minä olen vaan keskittynyt noihin alokasluokan liikkeisiin ja noudon opettaminen vähän hakusessa. Tiedän et ensin opetellaan nostamaan, sitten pitämään ja viimeisenä vasta noutamaan.




Iltaruuaksi broilerin kauloja.





Huomenna sitten paukkuu kuuden jälkeen, jännä nähdä, mitä Upi asiata tuumaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti