6.9.2013

Aktiivinen viikko taas takana

Maanantaina minä tosiaan vietin lomapäivää koirien kanssa. Vapaapäivään kuului telkkarin katsomista ja kastumista kokonaista kolme kertaa. Ekaa kertaa sain kasteen lauman kanssa aamukävelyllä, toisen kasteen canicrossing lenkillä iltapäivällä ja kolmannen sitten palstuskoiratreeneissä illalla.
Päivällä tosiaan käytiin semmoinen 6 kilometriä lenkkeilemässä nuorempien koirien kanssa, josta juosten mentiin noin 4 kilometriä. Kaatosade ei onneksi koira haitannut, eikä nyt niin kamalasti minuakaan, kun varustauduin oikein.
Ilalla sitten hurautettiin Sannan & Edyn kyydillä peko treeneihin Suhmuran metsiin. Ensin tallattiin alue. Alueen tallaukseen pääsivät mukaan ei-treenaavat koirat vapaana kirmailemaan eli Tauno, pari kääkkää ja yksi kultainen noutaja hajustivat alueen. Tauno meinasi ensin täysin tuntemattomaan kultainen noutaja urokseen suhtautua hitusen viileästi, mutta pari käskytystä ja Tauno oli kuin toista ei oliskaan.
Tallauksen jälkeen sitten maalimiehenä kirmailua pitkin metsää itselle sekä Hilman suoritus. Kaatosade ja Hilmaa kaksi kertaa korkeampi aluskasvillisuus eivät suoritusta haitanneet ja Hilma teki hienot pistot keskilinjalta hakien metsästä neljä ukkoa. Jokainen ukko oli haamu, eli Hilma näki ukon ennen pistolle lähetystä, koska pistojen tekemistä ei ole vielä paljoa harjoiteltu. Ylpeä saa neidistä olla, kun noissa olosuhteissa toimii kuin unelma. Hilman kohdalla hankalin homma on tuossa pistotuksessa se, että sen pitäisi palata minun luokse keskilinjalle ukon löytymisen jälkeen ja Hilmahan edelleen kovin mielellään jatkaisi töitä suorasyötöllä. Maanantaina tein niin, että kävin hakemassa Hilman maalimiehen luota ja palautin kytkettynä keskilinjalle. Pistotusta sotki hivenen myös se, että Hilma joutui kokonsa puolesta kiertämään tiheimmät vattupuskat, mutta silti ukot löytyivät siihennähden hyvin.
Kuvatonta treeniä jälleen sateesta johtuen. Milloin pettää kuvaamisen kanssa muisti ja milloin sitten olosuhteet ovat epäsuotuisat.

Tiistaina sitten nappasin Hilman & Taunon kyytiin töiden jälkeen ja suunnattiin Liperin kentälle vetämään agilityn alkeiskurssia ja treenaamaan itse. Kurssin ajan koirat odottelivat autossa.
Taunolle otin sitten meidän päästyä kentälle kontaktisulkeiset A-esteellä. Olen nyt sitten nöyrtynyt ja päättänyt opettaa Taunolle pysäytyskontaktit tai siis hienommin 2 off 2 on -kontaktit. Homma lähti toivottavasti työstään kohtuullisen oikeaoppisesti ja myös helposti, Tauno alkoi mukavasti tajuta mitä minä siltä haluan. Ota- käskyä vahvistin runsaasti ja harjoiteltiin sitä, että "asennosta" saa lähteä vasta sitten käskyllä. Virheistä viisastuneena kuitenkin tiedän, ettei homma varmasti niin helppo ole miltä se ensialkuun vaikutti.
Treenin jälkeen tehtiin sitten lenkkeilyrupeama siten, että Hilma pääsi ensin vetämään lämmittelyn jälkeen taakkaa ja Tauno kävelemään mukana, sitten toiselle kierrokselle Taunolle taakka ja Hilma lenkkeilemään mukana ja kolmas kierros sitten vielä Taunon jäähdyttelyä. Kello alkoi jo viimeisimmän jäähdyttelylenkin kohdalla olla sen verta paljon, että metsässä oli jo pimeää. Pikkuisen meinasi jännittää metsän keskellä yksinään kahden buudelin kanssa, mutta hyvin selvittiin.

Keskiviikkona sitten siivouspäivä ja Diiva-kääpiöpinseri omistajineen kävi meillä kyläilemässä.
Diiva, Hilma ja Tauno leikkivät, kisalivat ja nuuskuttelivat pihalla yli tunnin eli ihan mukavasti sai enimmät energiat pois porukalta kotoa poistumatta. 







Diiva ja Tauno.


Tätä vauhtia riitti, mutta kuvien onnistumisprosentti oli valitettavan huono.
Pappakin vähän osallistui takapihaulkoiluun.


Iltasella tehtiin vielä nuorempien kanssa reipastempoinen 45 min hihnalenkki.

Torstaina oli vuorossa Liperin agilitytreenit. Kyhättiin sunnuntaisten möllien radan alkupätkä harjoitukseksi ideana työstää Taunolla ilmennyttä ongelmaa putkilla. Muutaman kerran töksähdettiin ja Tauno alkoi pomppia, mutta sitkeällä työstämisellä ja alustan avulla homma saatiin pelittämään. Lisäksi työstettiin 2 on 2 off -kontaktia. Kohtuullisen onnistuneet treenit.
Treenin jälkeen sitten suunnattiin canicrossaamaan.

Kännykkä laadulla, innokkaat juoksulenkille lähtijät.
Lenkki sai alkumatkasta jo vähän ikävän säväyksen, kun vastaan tuli irtokoira. Näin jo etempää, että vastaantulevat naiset (tai toinen heistä) koetti kytkeä koiraa siinä onnistumatta. Seuraavaksi näin sitten isokokoisen uroskoiran jolkottelevan meitä kohti ja nainen huutaa et se on kiltti. Minä vastasin, että nämäpä ei ole. Hilmahan menisi vieraan ison koiran luokse tullessa paniikkiin ja Tauno reagoisi todennäköisesti sitten agressiolla eli en halunnut testata koiran kiltteyttä. Nainen kutsui koiraansa monin eri tavoin, mutta naisen sanomisilla ei ollut mitään vaikutusta irti olevaan koiraan. Vedin sitten koirat selän taakse, asetuin seisomaan käsi ojossa koiran eteen ja sanoin kovalla napakalla äänellä EI TULE. Toistelin  tätä samaan aikaan, kun nainen kipitti koiraa kohti hokien paikka, laku paikka, paikka paikka.....
Naisen saavuttaessa koiransa alkoi sitten koiralla kisailu, lällätteli ulkoiluttajalleen, mutta ei sitten kuitenkaan uskaltanut lähestyä meitä. Aikamme siinä sitten pyörittiin siten, että minä koitin pysyä koiran ja kääkkien välissä ja nainen saada koiraansa kiinni. Lopulta nainen pääsi koiran kanssa meidän ohi ja koira suostui jatkamaan matkaa. Huusin vielä naisen perään, että olisi varmaan syytä pitää koira kytkettynä, kun ei tottele. Tokihan nainen huusi tähän ylimielisesti, että pidän pidän ja koira jatkoi lenkkiään vapaana.
Juoksutelenkki saatiin kuitenkin tehtyä ja toivottavasti minun pelko ei välittynyt omiin koiriin vaan kokemus tuntui niistä enemmänkin siltä, että emäntä hoiti vaikean tilanteen.
Juoksun jälkeen jäähdyteltiin vielä kevyellä kävelyllä liinojen päässä.
Pappakoira delegoitiin isännän kaveriksi.

Perjantaina taas sitten treenattiin Sannan ja Edyn kanssa. Ennen treeniä tehtiin metsälenkki ja samaten treenin jälkeen.
Taunon kanssa otettiin keppejä, aika hyvällä draivilla jätkä suoritti ja myös sillätavalla, et mä olin keppien vasemmalla puolella.



Edy odottelee aina vuoroaan mukavasti pedissä loikoillen. Mitenniin luksusolosuhteet privaattikentällä treenatessa.


Sannan  ja Edyn luona oli myös uusi puomi, alumiininen on rakenteiltaan ja päällys semmoista kangasta. Ekaa kertaa Tauno meni vähän hitaasti ihmetelleen, et mikä puomi tää tämmönen on, mutta sitten heti toisella toistolla löytyi vauhti.


Taunon 2 on 2 off. 



Edyn 2 on 2 off.  Edy tekee todella hienot kontaktit, siinä meillä Taunon kanssa tavoitetta.


Treenin loppuvaiheessa kamera sanoi, että vaihda akku, joten lenkkeilykuvia ei sitten tälläkertaa otettu. Mietinkin tuossa päivänä muutamana, että kameran akun lataamisesta on jo aikaa. Harmillista sinällään, ettei tämä havainto johtanut toimenpiteisiin.
Hilmalle tehtiin yksi hakupisto myös, Edyn isäntä kirmasi piiloon ja laitoin Hilman eteenpäin sokkona. Hienosti Hilma ukon löysin ja eteni kohtuullisen suoraan ukon luokse. Minun luokse palaaminen ukon löytymisen jälkeen ei taas sujunut niinkään mallikkaasti, Hilma vaihtoi sujuvasti myyräjahti moodille, mutta sain sen sitten onneksi napattua liinaan kiinni. Muutama kerta mentiin myös kontaktiesteitä ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi.

Riku pappa oli jällleen isännän mukana kyläilemässä ja autoilemassa. Mukavaa näytti olleen. Kyläpaikassa pappa on aina tervetullut ja odotettu vieras, pääsee aina sisälle sitten päikkäreille, kun ei enää jaksa ulkoilla.





Pappakoiralle on hieno asia tuo, että saa olla paljon isännän matkassa "kevyissä" harrasteissa. Pysyy vanhamies virkeänä, kun ei vaan kotinurkissa pyöri ja yksinoloa tulisi muuten turhan paljon. Papan treeneissä mukana pitäminen on vähän hankalaa ja typerää nykyisin, kun pappa ei enää tahdo metsään lenkille ja yleensä aina metsälenkkeily kuuluu treeneihin, joko vapaana tai kytkettynä. Hihnassa tutuissa ympyröissä pappa lenkkeilee reippaasti, aamuisin aina 30 minuutia käpytellään ennen minun töihin menoa ja illalla isäntä kävelyttää koiria vielä noin 20 min ennen nukkumaanmenoa. Pääsääntöisesti papan päiväohjelmaan kuuluu myös päivälenkki joko minun tai isännän kanssa kahdestaan sekä takapihailua + näitä isännän tarjoilemia aktiviteetteja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti