3.6.2013

Viikonlopun touhuja koosteena

Perjantaina otettiin takapihatottista Taunon kanssa töiden jälkeen. Sivulle tuloa ja liikkeestä seisomaan jäämistä kokeilin tehdä, mutta jostakin syystä tuo seuraaminen tuossa omalla takapihalla ei oikein suju. Epäilen syyksi sitä, etten itse osaa liikkua tuossa ns. normaalisti, kun tila kuitenkin on rajattu eikä piha ole tasainen. Kentälle pitäisi saada raahattua itsensä tokoa treenaamaan.


Sitten käytiin pyöräilemässä. Lenkissä oli vähän kuntoilua itsellekkin, kun mentiin tuonne vähän vaihtelevampaan maastoon huristelemaan. Tuolla myös koirat saavat juosta lähes koko matkan pehmeällä alustalla, eli varmaan tullaan kyseistä lenkkiä useasti pyörällä sahaamaan.



Matkaa taitettiin yhteensä noin 6 km. Koirat menivät tästä vajaan puolet reippaalla ravilla ja loput täysillä. Sopivasti molempaa liikuntatapaa samassa paketissa.





Lauantaina oltiin tosiaan Karhutestissä ja sitten kotimatkalla pysähdyttiin uittamaan ja juoksuttamaan koiralaumaa. Tauno meni uimaan Ricon ja Armaan perässä, mutta keksi sitten, että tulee ne sieltä takaisinkin eli enemmän meni touhu Taunolla kahlailuksi ja stalkkaamiseksi.

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J
Kuva; Siina J
Kuva; Siina J
Kuva: Siina J






Hilmaakin koetetaan pikkuhiljaa totuttaa veteen ja opettaa uimaan. Tässä laiturin vieressä oli tosi matalaa, muttaa Hilma ei lähtenyt uimaan rantaa kohden vaan pyrki ja pääsi takaisin laiturille. Paras siis harjoitella siten, ettei koiraa laiteta veteen laiturilta vaan se laitetaan joko uimaan jonkin yli tai sitten ihminen vie sen veteen. Ei koiran tietysti pakko ole uida, mutta kesällä se on mainio viilentymiskeino ja toisekseen veden varaan kun voi joskus vahingossakin joutua (kuten Hilma viime juhannuksena) oli tärkeää, ettei se sitten panikoisi siinä tilanteessa.







Sunnuntaina lämpötila hipoi jo +30 astetta täälläkin Pohjois-Karjalan perukoilla eli päivän koirat loikoilivat takapihalla ja vasta illasta suunnattiin sitten ulkoilemaan. Valittiin paikka, jossa koiruudet pääsivät myös veteen viilentymään. Pappakin pääsi mukaan, vaikka ilmeisest lämpötila nyt on ylittänyt papan kipurajan eli väsynyt on vanhamies ollut. Jonkinmatkaa sitten kannoin lenkillä, mutta riitti onneksi intoakin vähän veden kanssa touhuta ja juoksennella.

















Hilman uima-asento on todella pysty ja se räpiköi, mutta jospa tekniikka saataisi kuntoon. Tätä menoa nimittäin tänä kesänä pystyn uimaan itsekkin ja sitäkautta sitten opettamaan Hilmaakin uimaan paremmin.


Hilman lähtiessä uimaan (laitoin siis sen tuosta rannasta menemään kapean vesikaistaleen toiselle puolelle) Tauno hyppäsi perään. Onneksi ei sentään ihan Hilman päälle.




Pappakin kävi pikkuisen uiskentelemassa.







Rautaisannos aktiviteetteja ja liikuntaa siis viikonlopun saldona. Mukavaa, kun hellettä pitää, mutta toisaalta alkaa jo olla vähän turhankin lämmin....koirien liikkuttamisen kannalta siis lähinnä. Ei nämä kovin helposti liikaa lämpeä, mutta kyllä yli +25 asteen ei enää kehtaa lähteä enemmälti repimään/juoksuttamaan.


2 kommenttia: