24.6.2014

Perinteitä kunnioittaen suomunkierrolla

Maanantai laiskoteltiin ja tiistaina sitten reippailtiin siitäkin edestä. Ohjelmassa oli perinteinen suomujärven kierto 15 km Riitan ja kääkkien kanssa.

Kaikista postauksen kuvista kiitokset Riitta T. 
Allekirjoittanut unohti kameransa kotiin näinkin tärkeänä päivänä.
Maisemat olivat jälleen kerran aivan mahtavat (miksipäs nuo muuttuisivat) ja kelikin täydellinen patikointiin. Koirat nauttivat toistensa seurasta ja lenkistä, joka ei kerrankin loppunut näidenkään mielestä kesken.



Minä en ole mikään kova grillimakkaran ystävä, mutta kyllä se itse nuotiolla käristettynä (ja itsesytytetyllä nuotiolla käristettynä) vaan maistuu erittäin hyvältä.



Helmi (Iitintiltun Karjalan Helmi) vietti vastottain  13-vuotis synttäreitään, mutta tätä teräsmummoa ei ikä paina.










Ja jotta perinteet pysyvät yllä kuului myös minun kaatuminen kuvioon. Toissavuonna on samalta reissulta otettu samanmoinen kuva, jossa vielä kaatumisenkin syy oli sama, eli housunlahkeen tarttuminen puun oksaan. Viimevuonna kaaduin vasta Riitan pihassa, mutta kaaduin kuitenkin.










 Retken jälkeen kuvailtiin Upi.


 Ja lauma sai tutustua ihanaan pikkuiseen Kleini pentu Viliin ja tiristellä viimeiset mehut itsestää Riitan pihalla rallaten. Vili on kyllä mahtava ja reipas pikkujätkä, joka tykästyi Upiin kovasti.







Minun pioti vähän Viliä sylitellä, ihastella pienenpientä nenää ja tutkiskella minikokoisia naskalihampaita. 



Ensikesänä sitten taas, sitten saadaan jo Vilikin mukaan lenkille.

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihania kuvia taas. Mummelilla ihanat valkoiset rinkulat silmien ympärillä :-D

    VastaaPoista