23.4.2014

Viimeinen pääsiäisvapaa ja paluu arkeen

Pääsiäismaanantaina aamusta siivottiin takapiha ja koirat toki aktiivisesti osallistuivat touhuihin.
Iltapäivällä suunnattiin sitten treenailemaan ja lenkkeilemään. Tarkoitus oli mennä pelastuskoiraradalle, että Hilma pääsisis siellä isäntää etsimään, mutta siellä olikin treenit menossa. Ajeltiin sitten Liperin kentälle ja siellä metsässä otettiin Hilmalle muutama hakupisto.
Innokas, innokkaampi, innokkain....





Sen jälkeen Upi kentälle treemaamaan. Kaksi settiä tehtiin. Perusasentoa, paikkaa, seuraamista ja liikkeestä seisomista. Lisäksi pari luoksetuloa ja kapulan kanssa touhuamista. Tuon kapulahomman kanssa ollaan vähän jumissa, pitäisi saada ohjausta tähän joltain viisaammalta. Taunohan alkoi jotenkin itsestään tarjota kapulan suuhun ottamista, mutta Upi ei oikein tunnu tätä asiaa tajuavan ainakaan tuolla pihalla. Onhan se tietysti vielä nuorikin ja pihalla treenailut vasta alussa, mutta kuitenkin.



 Intoa sillä on ainakin.....ja vauhtia.





Lopuksi leikkiä narupallolla.



Sekä flirttailua.








Sitten Tauno. Taunolla selkeästi väsymys painoi, mutta kun kerran sen kentälle otin niin pithän se kuulolle saada ennen autoon palautusta. Ensin kiinnosti hajut ja ympäröivät pusikot. Kerran jätkä myös katosi häntä suorana metsään. Poistuimme isännän kanssa vähän äänin kentältä auton taakse piiloon ja sieltä sitten linttakorvainen Tauno meidät löysi. Näytti melkein siltä, että saattoi jopa ymmärtää, ettei sieltä kentältä lähdetä rallattelemaan vaikka ei niin kiinnostaiskaan. Pieni hetki autossa ja sitten hienosti tehtiin muutama seuruu pätkä, liikkeestä maahan ja liikkeestä seiso. Liikkeestä istumista myös ollaan aloiteltu, mutta se on selkeästi vielä vaiheessa ja pahasti.






Lopuksi lenkkeilyä koko porukalle. Upille vapaana ja Taunolle & Hilmalle flekseissä.


Tiistaina piti sitten palata arkeen ja työn pariin.
Töiden jälkeen käytiin Hilman ja Taunon kanssa canirossailemassa muutama kilometri. Päästiin lopultakin meidän lempilenkille Repokalliolle. Pehmeä alusta koirille ja itselle sekä kunnon mäkiä, vähän tehokkaampaa. Upi lenkkeili tällävälin hihnalenkin isännän kanssa.
Lenkin jälkeen perus hepuloinnin takapihalla, kamera ei vaan oikein ehtinyt mukaan tälläkertaa.


Ruuaksi rustoluut, joiden parissa vierähti koirilla reilu tunti ja painia sisätiloissa.


Ennen iltalenkkiä pikku sisätreenit Taunolle ja Upille.
Upi harjoittelu kapulan nostamista ja pikkuhiljaa ne leuat vaan aukeavat kapulan ympärille yhä useammin ja useammin. Tämän kun saisi vielä toimimaan muuallakin kuin kotona. Lisäksi maahan menoja ilman käsi/vartaloapuja ja perusasentoa myöskin mahdollisimman vähillä edellä mainituilla.
Taunolle kapulan nostamista. Vaihdettiin tuohon uuteen kapulaan, raskaampi ja paksumpi. Vähän takkuaa, mutta kyllä sieltä nostojakin tuli. Nyt pitää ehdottomasti saada ostoslistalle ihan oikeankokoinen ja oikean mallinen noutokapula. Alkaa tuo ostoslista taas olla melkoisen pitkä.

Keskiviikkona koirilla oli lepopäivä. Aamu- ja iltalenkit sekä takapihailua. Minä kävin vähän ei-koiramaisesti kokoustamassa ja isäntä hoiti sillävälin imuroinnin. Koirat pyörittelivät tämän ajan aktivointipalloja takapihalla.
Jokainen koira on rauhoittunut ja lepäillyt, vaikka ohjelmaa ei ole ollut. Osaavat nämä siis myös rauhoittua, vaikka elämä perin aktiivista normaalisti onkin.

Hilma söi tänään toivottavasti viimeisen puuroannoksensa lihan kera. Hilmallahan on tammikuisesta haimatulehduksesta lähtien ollut myös puuro mukana ruokavaliossa. Alussa se oli vaan puuroa sekä täysin rasvatonta lihaa ja rasvatonta raejuustoa, sitten olen pikkuhiljaa lisäillyt erilaisia vähän rasvaisempiakin lihoja ruokavalioon ja välistä puuro on puuttunut jommaltakummalta tai molemmilta aterioilta. Mitään oireita koiralle ei ole ilmaantunut, joten nyt kokeillaan, että päästäisikö puurosta eroon kokonaan. Todella rasvaiset eväät Hilmalla pysyvät pannassa varmasti jatkossakin, mutta raakaruualla jatketaan kuitenkin. Turkki Hilmalla on ollut hitusen kiilloton, varmaan juuri rasvanpuutteen takia ja tähän olisi tarkoitus kokeilla Aloe Vera Gel -juomaa. Ostoslistalla tosin tällähetkellä sekin vielä.
Toivotaan, että puuropataa ei tarvitsisi enää porisuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti