19.4.2014

Menoa ja meininkiä pääsiäislomalla

Torstaina minulla oli vain puolikas työpäivä eli pääsin hurauttamaan koirien luo kotiin jo vähä jälkeen puolenpäivän.
Otan tällähetkellä osaa facebookin arkikuva haasteeseen, joten saadaan tännekkin epämääräisiä kännykkäräpsyjä sekaan.
Reippaana joka arkiaamuun kuuluvalle aamulenkille lähdössä torstai aamuna. 7.00.


Iltapäivällä kateltiin vaan telkkaria, mutta sitten aktivoiduin aikuisten kanssa pyörälenkille. Tarkoitus oli käydä juoksemassa, mutta nenä tuntui tukkoiselta ja vaikka se luultavasti on allergista, pelasin varmanpäälle ja jätin hengästymisen väliin. Hilma katseli ensin pyörää vähän epäluuloisesti, kuten joka kevät, mutta hyvin lenkki sitten sujui ja reilut 7 km mentiin. Taunon kanssa olisi haaveissa tämän kesän aikana tehdä ihan pitkiäkin pyörälenkkejä, mutta Hilman joutuu varmaan yli 10 km lenkeiltä jättämään pois, kun se on niin tappijalka eikä se oikein tajua juosta penkan puolella.
Upi lenkkeili tällävälin isännän kanssa hihnalenkin.


Lenkin jälkeen takapihailua.









Ja illalla sitten tokotreenit. 
Taunon kanssa treenattiin kapulan nostamista häiriössä, nyt sujuu jo sielläkin eli voitanee rueta pikkuhiljaa keskittymään pitämisen harjoitteluun ja siirtyä nostamisen vahvistamiseen. 
Lisäksi otettiin jääviä. Liikkeestä maahan on lähes täydellinen, mutta liikkeestä seiso ja erityisesti juuri se seiso käskyn vahvistaminen tulee teettämään työtä vielä reilusti. Seuraamisessa ja erityisesti seuraamisen aloittamisessa ihmeellistä lahnailua. Lähtee liikkeelle hitaasti ja katselee vähän  ennenkuin ryhdistäytyy ja ottaa kontaketin. Otettiin sitten muutamia toistoja et tehtiin vain se lähtö. Perusasennosta liikkeelle ja heti palkka kun lähti suoraan kontaktissa. Tuossa toinen työstettävä juttu nyt sitten jatkoon. Tauno ei seuraa riittävän lähellä, mutta muuten seuraaminen ja kontakti ovat kohtuu hyvät, mutta tämä starttivaikeus pitää nyt saada kuntoon. 
Otettiin myös muutamia toistoja ruutua. Vein namialustalle herkun ruutuun ja lähetin kohtuu kaukaa. Hyvin lähti ja maahan käskyllä painui salamana maahan. Hieno mies, tuohan oli paljon helpompaa kuin kuvittelin. Ainut, että tässä varmaan saadaan aikaiseksi sama ongelma kuin hypyllä, että jos sitä namia ei alustalla ole Tauno kokee liikkeen tekemisen kannattamattomaksi eikä lähde suorittamaan.
Upi pääsi tekemään seuraamista, maahanmenoja, paikkamakuu ja luoksetulo harjoituksia. Hienosti sujuivat kaikki ja häntä heilui hirveätä kyytiä töitä tehdessä.
Alan kohta jo varovasti uskoa, että vuoden 2015 tavoitteeksi voisi asettaa toko-kokeiden korkkauksen molempien kanssa. Taunon kanssa emme pidä kiirettä, koska agility kuitenkin lohkaisee ison osan jätkän treeniajasta.
Treenien päälle vielä kunnon kävleylenkki Edyn ja Sannan seurassa. Upi sai juoksennella vapaana, mutta koiraohituksissa ei nyt kokeiltu sujuuko vapaana ohitus. Muuten ohitukset meni tälläkertaa todella hyvin, ei mitään turhaa riehumista koirilla. 

Perjantaina paljon ja kaikenlaista touhua, mutta aamu otettiin rauhallisesti.


 Puoliltapäivin suuntasimme Vaarojen jälkijehujen järjestämälle koirakävelylle Hammaslahteen.

Kuva: Tuija L


Kävelyltä hurautettiin vähän ottamaan treeniä läheisen tanssilavan parkkipaikalle.
Taunolle jääviä, erityisesti liikkeestä maahan treeniä, kun tahdoin sen videolle. Videot ovat mahtavia apuvälineitä treenaamisessa, näkee omat virheet. Minäkin näköjään annan vaikka sun minkälaiasta apua koiralle tuossa, pitäisi vaan nyt ottaa katse tiukasti eteen ja unohtaa kaikki muu.


Seuraamista.




Liikkeestä seisokkin onnistui ja tätä ei sitten enempää tehtykään, kun kerralla meni hyvin.


Kapulan nostelua ulkona. Pitämistä myös koetin vahvistella.




Kokeilin sitten vielä lopuksi ihan huvikseni, että otin koiran perusasentoon, heitin kapulan ihan lähelle ja annoin nostokäskyn. Sinne se meni ja kapulan nosti. 


 Upille perusasentoa ja seuraamista.



Maahan meno soralla oli vähän inhottavaa, mutta tämä kait normaalia, kun pelkästään sisätiloissa treenannut koira siirtyy ulos treenaamaan.



Hilmallekkin pientä aivojumpaa. Luoksetuloja.


Seuraamista.


Perusasentoa.

Ja yksi pieni paikkamakuu. Hilman tapauksessahan tämä paikkamakuu on siis semmoinen, että menen metrin päähän ja palaan palkkaamaan. Hilma on Hilma, mutta jotain sen kanssa aina pitää kuitenkin veivata.



Treeneistä huristeltiin sitten ihastelemaan ihanaa spanielipentua nimeltään Santtu.


Aluperin oli tarkoituksena, että Upi leikittäisi Santtua, mutta sisälle tuotaessa Upi heitti epävarmalle vaihteelle. Vieras asunto, vieraat ihmiset ja erikoisen näköinen sekä eleinen pentukoira olivat vähän liikaa. Upi palautettiin siis takaisin autoon, koska oli riskinä et säikyttelee pienempänsä.
Tauno pääsi sitten ulos leikittämään Santtua ja tuntemattomasta syystä se jopa ihan oikeasti leikitti eikä vaan nuuskutellut omiaan.








Sitten alkoi kunnon rytinä, kun päästettiin Taunon vanha kamu Stella tarhasta juoksemaan.










Apuaaa, ihminen välissä!










Tauno sai aikahyvin juostakseen jo kylässä, mutta muiden takia suunnattiin sitten vielä tunnin metsälenkille.









Lauantaina meillä sitten pääosin levättiin eivätkä koirat pistäneet tätä mitenkään pahakseen.
Pieni käpyttelylenkki aamupäivästä, takapihailua ja iltasella tunnin lenkki metsässä ja montulla.


Hilma veteli taakkaa lenkin lomassa, että tuli vähän tehoa neidin päivään.













Mahtavan ja koiratouhujen täyteiset pyhäpäivät takana ja huomenna jatkuu. Taunon kanssa edessä kolme starttia JOA:n agilitykisoissa, sen jälkeen kylättelyä ja metsäilyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti