7.3.2014

Musta on tullu urheilu hullu

No ei sentään urheiluhullu, mutta ihan mukavan aktiivinen viikko takana kuitenkin.
Upi alkaa selkeästi olla iso poika, kauhean villi iso poika, joka myös vaikuttaa sisäsiistiltä. Maanantaista alkaen Upilla ei ole ollut työpäivien aikana enää pissalustaa (koska se repi ne) ja kas, alkuviikosta pari vahinkoa ja sitten ei mitään.

Maanantai aamuna kerkesin tehdä ihan extrapitkän aamulenkin. Hiihtoladut ovat sulaneet sen 
verta huonoon kuntoon, että latupohjaa kehtaa kävellä eli Upi saa juoksennella vapaana jokaisella aamulenkillä osan matkasta.
Iltapäivällä isäntä kävi korjaamassa mun auton ja sitten suunnattin pimeään metsään puolentoistatunnin reippailulle. Pimeälenkeillä koirilla on varusteena heijastinliivit, valjaat heijastimilla ja valjaissa sitten kirkkaat led-valot. Noita ledejä olen aiemminkin täällä tainnut suositella. Ostopaikka Clas Ohlson, hinta alle 3 euroa ja kestävät kylmän ja märän. Käyttöikä meidän käytöllä noin 6 kk ennenkuin alkaa himmetä liiaksi.


Räntää tuli lenkin ajan taivaan täydeltä, mutta ainut jota se suututti tai häiritsi olin minä.
Lähtötunnelmissa otettiin söpö perhepotretti, Hilmakin nauttii silminnähden tästä halista.


Tiistaina samanlainen aamusetti ja töiden jälkeen ulkoilemaan Upin kanssa. Upin kanssa vietettiin pihalla noin 45 minuuttia katsellen maailmaa ja tavattiin myös rotutovereita lenkin lomassa sekä harjoiteltiin vieraiden koirien kanssa kävelyä hallitusti ja ilman moikkailua. Lopuksi sitten moikattiinkin. Upin palautin sitten isännän hoiviin ja suuntasin Hilman & Taunon kanssa canicrossing lenkille. Mentiin viitisen kilometriä vauhdilla 8,8 km tunnissa, ihan hyvä suoritus, varsinkin kun yskä ei ole vielä täysin minua jättänyt rauhaan.

Keskiviikko aamuna se sitten kostautui, Upin aamulenkeillä vapaana pitäminen nimittäin. Käveltiin hiihtolatua, Upi vapaana ja taakse vilkaistessa huomasin, että pikkumies kierii ladun vieressä jossain. Kutsuin Upia ja ekana katsoin, että  jotain puunpalasia vaan jäänyt roikkumaan pantaan. Tarkempi tarkastelu osoitti, että koira oli yltäpäältä paskassa. Koetin puhdistaa enimpiä sontia pannasta ja koirasta lumella, mutta eihän siitä mitään tullut. Koira kotiin ja suoraan kylppäriin. Upihan ei itse tajunnut olevansa mitenkään viallinen eli aika innokkaasti olisi pikkumies lähtenyt juoksentelemaan ympäri asuntoa, syliinkään sitä ei voinut nostaa eli piti vaan toivoa ettei hihnan käsilenkki luiskahda pois kaulasta ennenkuin saan koiran kylppäriin ja kylppärin oven kiinni.. Kello oli "vasta" 07.45, kun pesin Upia koirahampoolla ja Upiahan ei tosiaan aiemmin ollut pesty, joten eihän se nyt ihan vaan siinä kylppärin lattialla istunut ja ihmetellyt. Kastelin itsenikin aika lahjakkaasti siinä kiireessä touhutessani. Pesun jälkeen Upi ja Tauno koirahuoneeseen ydinluiden kera sekä Hilma makkariin ja kaasu pohjassa töihin, aika hyvin mä vielä kerkesin.
Iltapäivällä siivottiin eli koirilla oli ohjelmassa vaan pieni iltapäivälenkki iltalenkin lisäksi ja sisätreenit.

Upi ja vapaa seisonta.


Hilma jumppasi tasapainotyynyllä.






Upi treenasi tasapainoalustan kanssa 2 on 2 off -asentoa.


Molemmille pojille sitten vielä perusasentoa, liikkeiden vaihtelua, Taunolle kapulan nostamista. Upille myös pöytätreeni ja hampaiden vilkuilu.


Torstaina töiden jälkeen suuntasin Taunon ja Hilman kanssa canicrossing lenkille, Upi kävi käpyttelyllä kahdestaan isännän kanssa. Juosta kipiteltiin melkein 6 km, ihanaa, että juoksukärpänen minua taas puraisi.
Lenkin jälkeen oli ohjelmassa vielä toko. Hilma lähti isännän mukaan ajelemaan ja kyläilemään, pojat pääsi tokoilemaan.
Ensin hallissa oli Tauno. Luoksepäästävyydessä Tauno ei pysynyt paikallaan eli oli luoksepäästävyyden sijasta luoksetunkeva. Tälläkertaa tehtiin myös liikkeitä vähän erilailla eli ryhmässä. Ensin rivissä liikkeestä maahan ja liikkeestä seiso, sitten ympyrässä seuraamista, pujottelua ja käännöksiä porukassa. Tykkäsin tuosta treenistä valtavasti, minullekkaan ei jäänyt aikaa miettiä et onkohan Tauno nyt liian lähellä tota viereistä koiraa jne. ja mitään aikomustakaan Taunolla ei ollut sikailla. Luoksetulossa Tauno otti liikkurin käskyn kutsuna, selkeesti häiriökäskyjä pitäisi treenata. Muuten kiva luoksetulo.
Upi oli hallissa reippaampi kuin koskaan. Pari luoksetuloa, perusasentoa, seuraamista, maahan menoa jne. pikkujuttuja treenailtiin. Lopuksi Sanna katsoi Upin hampaat pöydällä kahteen otteeseen ja Upi joutui tekemään malttiharjoitusta eli kulkemaan vapaana toisten koirien läheltä. Hyvin meni.
Treenien jälkeen lenkki Edyn & Sannan seurassa. Upi sai jälleen kirmata Edyn kanssa vapaana, Tauno joutui kävelemään sievästi hihnassa. Yhtään ohitusta ei harmillisesti saatu treeniin, vaikka koiria  nähtiinkin muutamia....kaikkosivat kaikki sivureiteille, saattaahan se tommonen kääkkäuroslauma tietysti rueta pelottamaan =D
Sanomattakin selvää, että illasta minulla oli aika väsyneitä kääkkiä, mutta vielä isäntä toki pienen iltalenkin lauman kanssa teki.

Perjantaina töiden jälkeen suunnittelin koirien kanssa keskustaan menoa, tai lähinnä Upin, mutta vesisateessa en sitten viitsinyt koiraa lähteä tuonne cityyn kuljettelemaan. Minulla oli keskustassa viisaudenhampaan poisto kuudelta, joten koirille tuli perjantaista aikapitkälle lepopäivä. Hyvää tekee väliin. 
Leikkiä vähän löivät kotona isännän kanssa sillävälin, kun mie röhnötin sohvalla tuppo suussa verenvuotoa tyrehdyttämässä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti