1.8.2014

Kiireistä arkea agilityn ja lenkkeilyn sävyttämänä

Kuvia tässä postauksessa on nolon vähän, mutta tälläviikolla kamera ei vaan ole sattunut mukaan tai sille ei ole ollut esim. treeneissä käyttäjää. 

Maantaina oli ensin kuuma ja sitten tuli kaksi todella kovaa ukkospuuskaa. Aamulenkki ja kaksi pienempää hihnalenkkiä jäi siis olosuhteiden pakosta koirien liikuntasaldoksi Upia lukuunottamatta. Upin kanssa käytiin ensimmäistä kertaa harjoittelemassa pyöräilyä ukonilman jälkeen. Upin suhtautuminen pyörään oli suoraan pelottavan peloton eikä se tuntunut ollenkaan olevan huolissaan, että pyörä voisi tulla myös päälle. Ravilla pysyminen oli Upille myös melkoisen tuntematon käsite, mutta muutamaa laukka askelta lukuunottamatta pysyin tiukkana. Muutama kilsa mentiin rauhallisesti ja kyllä Upista pyöräilykaverin saa.

Tiistaina sitten suunnattiin metsään koko porukan voimin. Ukkonen murahteli vähän taustalla, mutta onneksi saatiin melkein puolitoistatuntinen taapertaa ihan kuivina. Sääkin oli sen verran viileämpi, että ei edes tarvinnut mennä uimapaikalle ulkoilemaan. Ihan mukavaa vaihtelua, noin niinkuin itselle.







Keskiviikkona meillä oli Taunon kanssa ohjelmassa ensimmäinen kerta 5 kerran agilitykurssista. Kyseessä Koirakoulu Napakan Tulevat tähdet -ryhmä. Rata oli minulle jopa kohtuullisen selkeä, mutta pääasiassa jumituttiin harjoittelemaan ohjauskuviota nimeltä "joku jota en muista" heti kakkosesteelle ja sitten takaaleikkausta hypyllä. Taunolla oli hyvä draivi, intoa ja vauhtia. Jätkä sai myös kehuja kehittymisestään. Innolla jäin odottamaan seuraavia kertoja. Treenien jälkeen Upi pääsi tapaamaan Eemiä ja Edyä sekä vähän treenamaan. Tehtiin ekaa kertaa keppejä verkoilla ja hyvin pikkumies hiffasi homman. Lisäksi vähän putkea, pari hyppyä sekä rengasta. Lopuksi vielä kunnon lenkki koirakamujen kanssa Upi vapaana ja aikuiset flekseissä.

Torstaina minulla oli vetovuoro Liperin kennelkerhon agilitytreeneissä, joten tokon sijaan suuntasimme agsakentälle. Helle oli palannut ja tehtiin semmoinen ihan helppo ratapätkä. Kepit ja puomi integroitiin radalle ja hyvin Tauno pätkän suoritti useampaan otteeseen. Puomi nopea ja varma sekä myös kepit hienot, kunhan vain siellä on se palkka päässä, mutten alkaa tökkiä. Miten ihmeessä kepeistä sais tolle siistin esteen tehtyä? Onneksi Tauno on ainakin tähän asti virittynyt kisoissa niin voimakkaasti, ettei keppivirheitä ole tullut.
Upi teki puomia ja muutaman hypyn sekä putken yhdistelmää. Upia vähän kuumuus taisi haitata, mutta kivasti se teki ja erityisesti tuosta erittäin vähän treenissä olleesta puomista olen kyllä ylpeä. Täysin ilman epäröintiä Upi sinne kiipesi joka kerta ja oikein hakeutumalla hakeutui eli ei se ainakaan vastenmielistä ollut. Kummatkin pojat teki kaksi settiä ja sitten lenkkeiltiin kunnon lenkki flekseissä treenien päälle.

Perjantaina suunnattiin sitten vapaana kirmailemaan ja vedessä läträytymään. Puolitoistatuntisen koirat sai kirmailla ja hyvin näytti virtaa riittävän.


















Iltasella tein vielä Upille kääpiöpinseritrimmauksen eli kynsien leikkuu ja pesu =) Huomenna suuntaamme sitten Kuopio KV:hen ja sunnuntaina sama juttu. Jännä viikonloppu siis tiedossa.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Meidän Helmi on sen verran hienohelma, että uimaan se ei mene muuten, kuin herkkujen perässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon =) No se on jo minusta hyvä, että edes herkkujen perässä menee. Pääsee helteellä viilentymään ja uiminen on hyvää liikuntaa =)

      Poista